Vad händer om jag är sjuk och inte kan komma på ett möte på Ungdomstorget?
Har du blivit kallad till ett möte men har fått förhinder, t.ex. sjukdom eller arbete, är det viktigt att du meddelar den handläggare du fått kallelsen av. Du kommer då bli erbjuden en ny tid. Om du har försörjningsstöd är det extra viktigt att meddela eventuell frånvaro annars riskerar du att få avdrag på ditt…
Vad har Ungdomstorget för resultat?
Ungdomstorgets uppdrag är att erbjuda ungdomar stöd inför sin etablering på arbetsmarknaden, egen försörjning och därmed ett självständigt liv. Resultatet påverkas av varje individs målsättning, förmåga och vilja. Resultatet påverkas också av konjunkturen på arbetsmarknaden och politiska prioriteringar. (och rådande pandemi) Resultaten de sju sista åren har varit följande: Av 244 deltagande ungdomar…
Vad kan en arbetsförmedlare ge mig för stöd?
En arbetsförmedlares uppgift är att se till att du får tips om lediga jobb och att de som är arbetsgivare får förslag på personer som passar till de lediga jobben. Det kan ske på så vis att vi skickar förslag på lediga jobb som du kan söka, eller att vi träffas och tillsammans går…
Vad kan en arbetsterapeut på Ungdomstorget ge mig för stöd?
Arbetsterapeuterna på Ungdomstorget träffar ungdomar med psykisk ohälsa, både med och utan fastställd diagnos. Ungdomarna har svårt att få till vardagslivet, det kan handla om att passa tider, ta sig i väg hemifrån till exempelvis en arbetsprövning, äta och sova regelbundet samt att orka med både arbetslivet och hemliv. Arbetsterapeuterna kartlägger hur vardagen ser…
Vad kan en psykolog på Ungdomstorget ge mig för stöd?
Psykologen på Ungdomstorget arbetar med diagnostiska bedömningar och neuropsykiatriska utredningar inom ramen för specialistpsykiatrin.
Vad händer när jag kommer till Ungdomstorget?
Ungdomstorget bedriver sin verksamhet på Sveagatan 8 i Umeå. Vi som arbetar här möter alltid upp alla besök i receptionen. Vad din tid på Ungdomstorget ska leda till beslutar du tillsammans med din/dina handläggare. Ditt första besök kan därför vara ett enskilt samtal med en eller flera av dina handläggare. Vid det mötet får ni tillsammans besluta om…
Hur har det gått för andra som varit på Ungdomstorget?
Många av de som fått stöd via Ungdomstorget har gått vidare till arbete eller studier. De allra flesta har först prövat sig fram på en arbetsplats som är lämplig utifrån tillgång på plats och de förkunskaper och önskemål som var och en har.
Vad behöver ni veta för att ge mig bästa möjliga stöd?
För att du ska få rätt stöd behöver vi veta hur din livssituation ser ut. När någon varit arbetslös en period är det lätt att vända på dygnet och det kan kännas svårt att komma igång på egen hand med att söka jobb. Du kanske behöver stöd med att skriva en ansökan/CV eller diskutera vilken typ av jobb…